Resepti-info
Annosmäärä 6 henkilöä
Valmistusohjeet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
500 g | Conchiglie Rigate 42° pastaa |
200 g | pekonisuikaleita |
2-3 | salottisipulia |
1-2 | valkosipulin kynttä |
250 g | portobello-sieniä |
2 dl | kermaa |
30 g | voita |
1 | kasvisannosfondi (+ 2 dl kiehuvaa vettä) = kasvisliemi |
1 rkl | tummaa balsamicokastiketta |
rosmariinia | |
suolaa | |
mustapippuria | |
neitsytoliiviöljyä ja rucolan lehtiä viimeistelyyn |
Toimi näin:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilulla suolalla maustetussa vedessä.
- Suikaloi sipulit, valkosipulit ja hienonna rosmariini.
- Leikkaa sienet suikaleiksi.
- Kuumenna pannu ja paahda pekonisuikaleet kuivalla pannulla rapeaksi. Nostele pekonit talouspaperin päällä rapeutumaan.
- Kuullota salottisipulia ja valkosipulia pekonin rasvassa. Lisää sienet ja nokare voita. Paista sienet kullanruskeiksi ja mausta lopuksi rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Ota osa sienistä erilleen annoksen viimeistelyyn. Lisää pannulle pastan keitinlientä ja/tai kasvisliemi. Anna kiehua n. 5 min. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Mausta mustapippurilla ja balsamicolla.
- Sekoita sienikastike pastan joukkoon.Viimeistele pekonilla, parmesaanijuustolla, lopuilla sienillä ja rucolan lehdillä.