Mene Etusivulle

Resepti-info

Annosmäärä 6 henkilöä

Valmistusohjeet

MääräAinesosa
500 gConchiglie Rigate 42° pastaa
200 gpekonisuikaleita
2-3salottisipulia
1-2valkosipulin kynttä
250 gportobello-sieniä
2 dlkermaa
30 gvoita
1kasvisannosfondi (+ 2 dl kiehuvaa vettä) = kasvisliemi
1 rkltummaa balsamicokastiketta
rosmariinia
suolaa
mustapippuria
neitsytoliiviöljyä ja rucolan lehtiä viimeistelyyn

Toimi näin:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilulla suolalla maustetussa vedessä.
  2. Suikaloi sipulit, valkosipulit ja hienonna rosmariini.
  3. Leikkaa sienet suikaleiksi.
  4. Kuumenna pannu ja paahda pekonisuikaleet kuivalla pannulla rapeaksi. Nostele pekonit talouspaperin päällä rapeutumaan.
  5. Kuullota salottisipulia ja valkosipulia pekonin rasvassa. Lisää sienet ja nokare voita. Paista sienet kullanruskeiksi ja mausta lopuksi rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Ota osa sienistä erilleen annoksen viimeistelyyn. Lisää pannulle pastan keitinlientä ja/tai kasvisliemi. Anna kiehua n. 5 min. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Mausta mustapippurilla ja balsamicolla.
  6. Sekoita sienikastike pastan joukkoon.Viimeistele pekonilla, parmesaanijuustolla, lopuilla sienillä ja rucolan lehdillä.
#alepasta #pastaperjantai