Resepti-info
Annosmäärä
6 henkilöäValmistusohjeet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
500 g | Conchiglie Rigate- /simpukkapastaa |
450 g | esikeitettyjä punajuuria |
2-3 | salottisipulia |
1-2 | valkosipulin kynttä |
30 g | cashew-pähkinöitä paahdettuna ja suolattuna |
1 | kasvisannosfondi + (sekoitettuna 2 dl kuumaa vettä) |
2 dl | punajuurimehua |
100 g | vuohenjuustoa |
1 dl | kermaa |
2 rkl | hunajaa |
suolaa | |
mustapippuria | |
1 rkl | kuivattua timjamia |
Neitsytoliiviöljyä ja basilikan lehtiä viimeistelyyn. |
Toimi näin:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilulla suolalla maustetussa vedessä. Säästä 2 desiä keitinlientä myöhempää käyttöä varten.
- Suikaloi sipulit ja valkosipulit.
- Leikkaa punajuuri kuutioiksi, mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Paahda uunissa 225-250 °Cnoin 15-20 min.
- Paloittele vuohenjuusto kuutioiksi tai pieniksi kiekoiksi.
- Kuumenna pannu ja lisää neitsytoliiviöljy. Lisää pannulle suikaloitu salottisipuli ja valkosipuli.Kuullota hetki ja lisää puolet uunissa paahdetuista punajuurista. Lisää kasvisliemi ja punajuurimehu. Anna kiehua n. 5 min. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta mustapippurilla.
- Sekoita kastike pastan joukkoon. Lisää loput punajuurikuutiot ja vuohenjuusto, pyöräytä kevyesti.
- Koristele basilika lehdillä ja paahdetuilla cashew-pähkinöillä. Viimeistele hyvällä hunajalla ja laadukkaalla oliiviöljyllä.