Mene Etusivulle

Resepti-info

Annosmäärä

6 henkilöä

Valmistusohjeet

MääräAinesosa
500 gConchiglie Rigate- /simpukkapastaa
450 gesikeitettyjä punajuuria
2-3salottisipulia
1-2valkosipulin kynttä
30 gcashew-pähkinöitä paahdettuna ja suolattuna
1kasvisannosfondi + (sekoitettuna 2 dl kuumaa vettä)
2 dlpunajuurimehua
100 gvuohenjuustoa
1 dlkermaa
2 rklhunajaa
suolaa
mustapippuria
1 rklkuivattua timjamia
Neitsytoliiviöljyä ja basilikan lehtiä viimeistelyyn.

Toimi näin:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilulla suolalla maustetussa vedessä. Säästä 2 desiä keitinlientä myöhempää käyttöä varten.
  2. Suikaloi sipulit ja valkosipulit.
  3. Leikkaa punajuuri kuutioiksi, mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Paahda uunissa 225-250 °Cnoin 15-20 min.
  4. Paloittele vuohenjuusto kuutioiksi tai pieniksi kiekoiksi.
  5. Kuumenna pannu ja lisää neitsytoliiviöljy. Lisää pannulle suikaloitu salottisipuli ja valkosipuli.Kuullota hetki ja lisää puolet uunissa paahdetuista punajuurista. Lisää kasvisliemi ja punajuurimehu. Anna kiehua n. 5 min. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta mustapippurilla.
  6. Sekoita kastike pastan joukkoon. Lisää loput punajuurikuutiot ja vuohenjuusto, pyöräytä kevyesti.
  7. Koristele basilika lehdillä ja paahdetuilla cashew-pähkinöillä. Viimeistele hyvällä hunajalla ja laadukkaalla oliiviöljyllä.
#alepasta #pastaperjantai