Resepti-info
Annosmäärä
6 henkilöäValmistusohjeet
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | Conchiglie Rigate- /simpukkapastaa |
| 450 g | esikeitettyjä punajuuria |
| 2-3 | salottisipulia |
| 1-2 | valkosipulin kynttä |
| 30 g | cashew-pähkinöitä paahdettuna ja suolattuna |
| 1 | kasvisannosfondi + (sekoitettuna 2 dl kuumaa vettä) |
| 2 dl | punajuurimehua |
| 100 g | vuohenjuustoa |
| 1 dl | kermaa |
| 2 rkl | hunajaa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| 1 rkl | kuivattua timjamia |
| Neitsytoliiviöljyä ja basilikan lehtiä viimeistelyyn. |
Toimi näin:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilulla suolalla maustetussa vedessä. Säästä 2 desiä keitinlientä myöhempää käyttöä varten.
- Suikaloi sipulit ja valkosipulit.
- Leikkaa punajuuri kuutioiksi, mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Paahda uunissa 225-250 °Cnoin 15-20 min.
- Paloittele vuohenjuusto kuutioiksi tai pieniksi kiekoiksi.
- Kuumenna pannu ja lisää neitsytoliiviöljy. Lisää pannulle suikaloitu salottisipuli ja valkosipuli.Kuullota hetki ja lisää puolet uunissa paahdetuista punajuurista. Lisää kasvisliemi ja punajuurimehu. Anna kiehua n. 5 min. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta mustapippurilla.
- Sekoita kastike pastan joukkoon. Lisää loput punajuurikuutiot ja vuohenjuusto, pyöräytä kevyesti.
- Koristele basilika lehdillä ja paahdetuilla cashew-pähkinöillä. Viimeistele hyvällä hunajalla ja laadukkaalla oliiviöljyllä.
