Resepti-info
Annosmäärä
4 henkilöäValmistusohjeet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
400 g | spagettia |
200 g | pecorino- tai parmesaanijuustoa |
1-2 tl | mustapippuria myllystä |
2 rkl | voita |
2 rkl | oliiviöljyä |
n. 3 dl | pastan keitinvettä |
pala vaaleaa leipää |
Toimi näin:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilulla suolalla maustetussa vedessä.
- Sulata voi pannulla ja lisää hieman oliiviöljyä. Lisää pannulle kuutioitu kesäkurpitsa ja hienonnettu valkosipuli, chili ja salottisipuli. Kuullota hetki. Mausta ripauksella suolaa ja sitruunan kuoriraasteella.
- Lisää pannulle viini ja kerma, anna kiehahtaa. Lisää lopuksi sulatetut ravut.
- Lisää kastike valutetun pastan joukkoon. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla ja neitsytoliiviöljyllä.
- Vinkki: Jos kaipaat pastaan lisäpotkua, voit lisätä esim. Sambal Olek -chilitahnaa kastikkeen joukkoon.