Mene Etusivulle

Cacio e Pepe - Pippuripasta

Resepti-info

  • Annosmäärä

    4 henkilöä

Valmistusohjeet

MääräAinesosa
400 gspagettia
200 gpecorino- tai parmesaanijuustoa
1-2 tlmustapippuria myllystä
2 rklvoita
2 rkloliiviöljyä
n. 3 dlpastan keitinvettä
pala vaaleaa leipää

Toimi näin:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilulla suolalla maustetussa vedessä.
  2. Leikkaa leipä kuutioiksi ja paahda pannulla voissa ja oliiviöljyssä.
  3. Raasta juusto hienoksi raasteeksi.
  4. Paahda mustapippuria kuivassa paistokasarissa miedolla lämmöllä noin 1 minuutti. Lisää voi ja hieman oliiviöljyä.
  5. Valuta pasta, ota 3 dl keitinvettä talteen. Lisää 1 dl keitinvedestä ja valutettu pasta kasariin. Lisää juustoraaste vähitellen ja sekoita voimakkaasti, jotta se sulaa ja muodostaa veden kanssa kastikkeen. Lisää keitinvettä tarpeen mukaan niin, että pastasta tulee kosteaa, mutta ei vetistä.
  6. Viimeistele leipäkrutongeilla.
  7. Tarjoa heti. Lisää halutessasi mustapippuria ja raastettua juustoa.
#alepasta #pastaperjantai