Resepti-info
Annosmäärä
4 henkilöäValmistusohjeet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
300 g | pennepastaa |
1-2 | salottisipulia |
1-2 | valkosipulin kynttä |
100 g | kylmäsavulohisiivuja |
75 g | aurinkokuivattuja tomaatteja |
400 g | kuorittuja tomaatteja tai tomaattimurskaa |
1 tl | suolaa |
1-2 tl | rosepippuria |
2 rkl | neitsytoliiviöljyä |
50 g | tuoreen basilikan lehtiä |
100 g | parmesaanijuustoa |
Toimi näin:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilulla suolalla maustetussa vedessä.
- Suikaloi sipulit ja valkosipulit.
- Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit 2–3 osaan.
- Suikaloi lohisiivut ja raasta parmesaani.
- Kuumenna pannu ja lisää neitsytoliiviöljy. Lisää pannulle suikaloitu salottisipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki.
- Lisää pannulle kuutioidut tomaatit ja tomaattiliemi. Mausta suolalla ja rosepippurilla. Voit lisätä hieman pastan keitinlientä, jos kaipaat lisää kosteutta. Anna kastikkeen kiehahtaa ja lisää lopuksi aurinkokuivatut tomaatit.
- Lisää tomaattikastike valutetun pastan joukkoon ja sekoita.
- Sekoita lohisiivut ja raastettu parmesaani.
- Viimeistele basilikan lehdillä janeitsytoliiviöljyllä. Tarjoa heti!