Mene Etusivulle

Kylmäsavulohipasta

Resepti-info

Annosmäärä

4 henkilöä

Valmistusohjeet

MääräAinesosa
300 gpennepastaa
1-2salottisipulia
1-2valkosipulin kynttä
100 gkylmäsavulohisiivuja
75 gaurinkokuivattuja tomaatteja
400 gkuorittuja tomaatteja tai tomaattimurskaa
1 tlsuolaa
1-2 tlrosepippuria
2 rklneitsytoliiviöljyä
50 gtuoreen basilikan lehtiä
100 gparmesaanijuustoa

Toimi näin:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilulla suolalla maustetussa vedessä.
  2. Suikaloi sipulit ja valkosipulit.
  3. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit 2–3 osaan.
  4. Suikaloi lohisiivut ja raasta parmesaani.
  5. Kuumenna pannu ja lisää neitsytoliiviöljy. Lisää pannulle suikaloitu salottisipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki.
  6. Lisää pannulle kuutioidut tomaatit ja tomaattiliemi. Mausta suolalla ja rosepippurilla. Voit lisätä hieman pastan keitinlientä, jos kaipaat lisää kosteutta. Anna kastikkeen kiehahtaa ja lisää lopuksi aurinkokuivatut tomaatit.
  7. Lisää tomaattikastike valutetun pastan joukkoon ja sekoita.
  8. Sekoita lohisiivut ja raastettu parmesaani.
  9. Viimeistele basilikan lehdillä janeitsytoliiviöljyllä. Tarjoa heti!
#alepasta #pastaperjantai