Resepti-info
Annosmäärä
4 henkilöä
Valmistusohjeet
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | pennepastaa |
| 1-2 | salottisipulia |
| 1-2 | valkosipulin kynttä |
| 100 g | kylmäsavulohisiivuja |
| 75 g | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 400 g | kuorittuja tomaatteja tai tomaattimurskaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1-2 tl | rosepippuria |
| 2 rkl | neitsytoliiviöljyä |
| 50 g | tuoreen basilikan lehtiä |
| 100 g | parmesaanijuustoa |
Toimi näin:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilulla suolalla maustetussa vedessä.
- Suikaloi sipulit ja valkosipulit.
- Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit 2–3 osaan.
- Suikaloi lohisiivut ja raasta parmesaani.
- Kuumenna pannu ja lisää neitsytoliiviöljy. Lisää pannulle suikaloitu salottisipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki.
- Lisää pannulle kuutioidut tomaatit ja tomaattiliemi. Mausta suolalla ja rosepippurilla. Voit lisätä hieman pastan keitinlientä, jos kaipaat lisää kosteutta. Anna kastikkeen kiehahtaa ja lisää lopuksi aurinkokuivatut tomaatit.
- Lisää tomaattikastike valutetun pastan joukkoon ja sekoita.
- Sekoita lohisiivut ja raastettu parmesaani.
- Viimeistele basilikan lehdillä janeitsytoliiviöljyllä. Tarjoa heti!
