Pasta Gamberetti - Rapupasta
Annosmäärä
2 henkilöäValmistusohjeet
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | tagliatellepastaa |
| 30 g | voita |
| 1/2 | kesäkurpitsa |
| 1 | punainen mieto chili |
| 2 | valkosipulin kynttä |
| 1-2 | salottisipulia |
| ripaus suolaa | |
| 1 | sitruunan kuori |
| 1 dl | kuivaa valkoviiniä tai sitruunamehua |
| 200 g | jättikatkarapuja |
| 1 prk (2,5 dl) | kuohukermaa |
| lehtipersiljaa | |
| neitsytoliiviöljyä viimeistelyyn |
Toimi näin:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilulla suolalla maustetussa vedessä.
- Sulata voi pannulla ja lisää hieman oliiviöljyä. Lisää pannulle kuutioitu kesäkurpitsa ja hienonnettu valkosipuli, chili ja salottisipuli. Kuullota hetki. Mausta ripauksella suolaa ja sitruunankuoriraasteella.
- Lisää pannulle viini ja kerma, anna kiehahtaa. Lisää lopuksi sulatetut ravut.
- Lisää kastike valutetun pastan joukkoon.Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla ja neitsytoliiviöljyllä.
- Vinkki: Jos kaipaat pastaan lisäpotkua, voit lisätä esim. Sambal Olek -chilitahnaa kastikkeen joukkoon.
